Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF
NIEUWSFLASH MEI
Beste STAMmers,
De openingsrit van het seizoen hebben we achter de rug. Met 8 moto’s (7 man en 3 vrouwen, waaronder 1 nieuw lid, den Bert), hebben we de koude getrotseerd en toch nog een frisse en leuke rit kunnen uitrijden. De geplande 320 kilometer was echter net iets te veel en daarom werden er hier en daar wat afkortingen genomen. Het was fris, echt fris. Vertrokken bij 3 graden en via de snelweg van Aarschot tot in Herk-de-Stad gereden. Dan de Bloesemroute gevolgd naar Zoutleeuw (eerste pitstop), rond Sint-Truiden gereden, om uiteindelijk bij de Quick van Flemalle de middagstop te houden (op vraag van den Tjenne, die geen vertrouwen heeft in de Lunch Garden). Daar verliep alles vlot en na het tanken ging het verder richting Route du Condroz, de baantjes tussen Enghin en Huy, om zo via de gekende terugweg (Burdinne, Oteppe, Tienen) naar huis te rijden. We zijn nog even bij de Mike MSM gestopt (het zou me niet verwonderen als de Werner binnenkort op ne GSX verschijnt…..), om dan de rest van de drankenpot te strippen in ‘t Hoekske omstreeks half 6. Toch een 280 km gedaan met slechts 4 druppels water 👍🤟💪💪💪 Het was een leuke openingsrit. Op naar de volgende op 19 mei…. Waar we nog steeds naar een voorrijder zoeken…..
Heb je iets leuk liggen van rit ? Wil je deze voorrijden ? Laat het ons weten.
Misschien ben jij dan wel de voorrijder van de volgende STAM-rit ?
Denk er wel aan dat je rit maximaal 280 – 300 km mag zijn, je regelmatig een stop moet inlassen (sanitair zowel als rook en/of drank en denk hierbij ook aan de vrouwelijke deelnemers qua sanitair) en dat een vlotte middagstop je heel wat miserie qua planning bespaart (dit is ook de reden waarom we meestal opteren voor een LG, Q of MD). Een reservatie met bestelling op voorhand lost natuurlijk ook veel problemen op.
Mei is tevens de maand waarin we de ledenlijsten en het mailingbestand aanpassen. Het lidgeld, indien nog niet vernieuwd/betaald, bedraagt nog steeds €30, liefst te storten op STAM-rekeningnummer BE74 9797 7537 9407 (mag ook cash betaald worden bij het bestuur tijdens de komende activiteiten). Op vraag zal een lidkaart aangemaakt, maar niet opgestuurd worden. Je kan ze tijdens één van de activiteiten ophalen bij het bestuur. Wees er dus snel bij en verleng je lidmaatschap. In de loop van de maand zal de mailinglijst aangepast worden en leden die hun lidmaatschap niet vernieuwd hebben geschrapt worden (met dank voor jullie begrip).
Op de Happy Hour van 19 april hadden we weer onze maandelijkse gezellige babbel op het terras tussen pot en pint. Ditmaal deelde Marc de bonnetjes uit, gezien de Voorzitter niet in ‘t land was. Met 13 aanwezigen, toch weer een geslaagde avond. Volgende Happy Hour is op vrijdag 17 mei vanaf 21u in ’t Hoekske.
Kampeerweekend en Short-ski – info volgt binnenkort.
De kamerverdeling voor de Kastelentoer werd aan het hotel doorgegeven en is tevens bevestigd. Danny, Chris en Ward gingen kort op prospectie (zowel voor dit als volgend jaar) en zagen dat het goed was. Het menu werd besproken, de routes en middagstops uitgeprobeerd en tevens voor 2020 al uitgekeken, want tegenwoordig moet je snel zijn als je met 30 man zo’n weekend wil houden aan aanvaardbare prijzen.
Danny en Ward zullen de 2 groepen voorrijden (opsplitsen waarschijnlijk vanaf de middagstop op zaterdag). De routes worden tijdig doorgestuurd en we vragen aan alle deelnemers deze op hun GPS te installeren.
KASTELENTOER – LAST MINUTE OFFER…..
Als je toch nog mee zou willen en een slaapplaats zoekt, neem dan snel contact op met Renaat via Messenger of WhatsApp. Hij logeert in een vakantiewoning op wandelafstand (1 km – 12 minuten wandelen) van ons hotel en heeft nog 2 plaatsen vrij. Voor spijs en drank wordt gezorgd in het hotel.
Het licht aan het einde van de tunnel….. Als het goed is zou de website terug online moeten staan. We proberen hem nog wat op te frissen en bij te werken met nieuwe foto’s en teksten, waar nodig.
Voorlopig blijven we de mailings vanuit de mailbox van de Voorzitter versturen omwille van het gemak ervan. Tevens zijn we altijd bereikbaar via het contactformulier op de website, gewone email, een telefoontje misschien, SMS, WhatsApp, Messenger en Facebook.
Vergeet niet de rit op zondag 19 mei en de Happy Hour van vrijdag 17 mei.
Gezien we weer een lang weekend voor de deur hebben, is de flash aan de vroege kant. Geniet nog van het mooie weer en hou het veilig. Tot volgende maand.
Met vriendelijke groeten,
Het STAM-bestuur